Jouw boek uitgeven

in 7 stappen

Een boek uitgeven, daar komt veel bij kijken. Maar gelukkig doe je dit niet alleen. Met deze zeven stappen begeleiden wij je van manuscript naar succesvolle uitgave.

 

Kennismaking

Als schrijver ga je een langdurige samenwerking aan met je uitgever. Dan wil je graag dat het klikt. Ieder uitgeeftraject begint daarom met een persoonlijke kennismaking inclusief strategisch advies. Per telefoon of Skype onderzoeken we samen wat het beste traject is voor je boek en of we ook echt bij elkaar passen. Is dat niet het geval? Dan helpen wij je met onze kennis van de uitgeefwereld graag verder.
> Maak een afspraak

Beoordeling

Passen we bij elkaar? Dan willen we graag jouw manuscript lezen. Je krijgt een uitgebreid feedbackrapport waarin we alle plus- en minpunten benoemen en je advies geven hoe je het kunt verbeteren. Ook adviseren we je over de mate van redactie die nodig is. Het is vrijblijvend maar wel tegen een vergoeding van € 397 ex. btw. Wil je met ons verder? Dan is dit de eerste aanbetaling van je uitgeefpakket.

> Vraag een beoordeling aan

Redactie en correctie

Wil je een professioneel boek op de markt zetten, dan is goede redactie en tekstcorrectie essentieel. Daarom is dit een verplicht onderdeel van het uitgeven. Dat zijn wij als uitgeverij aan jou als schrijver verplicht en jij als schrijver aan de lezer. Schrijf je al goed? Dan is tekstcorrectie vaak voldoende om de puntjes op de i te zetten. Heb je net iets minder schrijftalent of taalgevoel? Dan is dat geen enkel probleem en schakelen wij ervaren redacteuren in om je tekst naar een hoger niveau te tillen. Echt, je zult versteld staan van het verschil!

Vormgeving

Never judge a book by its cover, zeggen ze in het Engels. Maar in werkelijkheid doet iedereen dat! Een aansprekende cover en sterke titel zijn zelfs essentieel voor een goede verkoop. Daarom bestaat ons team uit ervaren vormgevers. En nemen we de tijd om de juiste titel en cover te vinden voor jouw boek. Ook binnenin krijgt je boek een verzorgde look. Kijk gerust in bij onze boeken hoe wij dit aanpakken.

Promotie

Goede boekpromotie maakt het verschil. En dat kan zo maar het verschil zijn tussen 100 of 1000 verkochte exemplaren. Natuurlijk kun je dit zelf oppakken en krijg je van ons daarbij advies. Maar veel slimmer is om gebruik te maken van de promotiehulp. Want samen bereik je meer. We maken een promotieplan, starten de pre-promotie en gaan voor succes! Bovendien: de extra promotie-investering verdien je weer terug met een betere boekverkoop!

Verkoop

Je boek en e-book bieden we aan via het CB (Centraal Boekhuis), zodat ze te koop zijn in alle online boekhandels en e-bookplatformen. En de fysieke boekhandel kan je boek altijd bestellen. Dat zorgt in ieder geval voor een flinke online exposure en dat stimuleert de verkoop! Elke drie maanden ontvang je een overzicht en de afrekening. Zo verdien jij je investering snel weer terug – en natuurlijk veel meer dan dat!

Natuurlijk mag je ook zelf je boek verkopen – je koopt het tegen kostprijs of je bestelt een oplage. Aan jou de keus.

Je krijgt geen tweede kans voor een eerste indruk

“Jouw boek – dat moet goed. Dat moet kloppen, van binnen en van buiten. Het moet uitstralen wie jij bent en wat jouw boodschap is. En precies aansluiten bij de behoefte van je doelgroep. Dat zijn voor mij de voorwaarden voor succes. Voor jou, je boek en je boodschap.”

 Suzanna van der Laan
Oprichter en uitgever van Booklight

Een boek als boost voor mijn business? Het werkt! Tijdens mijn marketingtrainingen kreeg ik de ‘opdracht’ een boek te schrijven om mijn expertstatus te onderbouwen. Als diëtist-therapeut begon ik enthousiast te schrijven: een stappenplan waarmee je het emotie-eten onder controle krijgt, ervaringen van cliënten, verdieping, etc. Mijn schrijfproces vertraagde omdat ik niet wist hoe ik mijn boek moest uitgeven.

Booklight bleek passend. Professioneel, flexibel en prettig! Een planning met deadlines, redactie, vormgeving en tekstcorrecties zorgde voor versnelling. Direct na de publicatie namen mijn nascholingen voor diëtisten, met mijn boek als leidraad, een grote vlucht. Een landelijke franchise Emotie-eten de baas volgde.

Expert worden in je business? Publiceer een boek!

Fenna Janssen

Liefde in plaats van chocola