Jouw boek uitgeven

in 7 stappen

Een boek uitgeven, daar komt veel bij kijken. Maar gelukkig doe je dit niet alleen. Met deze zeven stappen begeleid ik je van manuscript naar succesvolle uitgave.

 

Kennismaking

Als schrijver ga je een langdurige samenwerking aan met je uitgever. Dan wil je graag dat het klikt. Ieder uitgeeftraject begint daarom met een persoonlijke kennismaking inclusief strategisch advies. Per telefoon of Skype onderzoeken we samen wat het beste traject is voor je boek en of we ook echt bij elkaar passen. Is dat niet het geval? Dan help ik je met mijn kennis van de uitgeefwereld graag verder. Ik nodig je van harte uit een gratis strategiesessie in te plannen. Geheel vrijblijvend uiteraard.
> Maak een afspraak

QuickScan

Passen we bij elkaar? Dan wil ik graag jouw manuscript lezen. Je krijgt een uitgebreid feedbackrapport – de QuickScan – waarin ik alle plus- en minpunten benoem en je advies geef hoe je het kunt verbeteren. Ook adviseer ik je over de mate van redactie die nodig is. Het is vrijblijvend en slechts tegen een geringe vergoeding van € 197 ex. btw. Wil je verder? Dan is dit de eerste aanbetaling van je uitgeefpakket.

> Vraag direct een QuickScan aan

Kies je pakket

Duidelijk en flexibel, dat is het uitgangspunt van Booklight. En daarom heb je de keuze uit drie overzichtelijke pakketten. Zo weet je precies wat je krijgt en wat het je kost. En je kunt op ieder moment je keuze aanpassen. Van Regular, naar Bold of Extra Bold – van solide basispakket tot een compleet promotiepakket voor je boek en je business!
> Check hier wat de opties zijn

Redactie en correctie

Wil je een professioneel boek op de markt zetten, dan is goede redactie en tekstcorrectie essentieel. Daarom is dit een verplicht onderdeel van het uitgeven. Dat ben ik als uitgever aan mijn schrijvers verplicht en jij als schrijver aan de lezer. Schrijf je al goed? Dan is tekstcorrectie vaak voldoende om de puntjes op de i te zetten. Heb je net iets minder schrijftalent of taalgevoel? Dan is dat geen enkel probleem en schakelen wij ervaren redacteuren in om je tekst naar een hoger niveau te tillen. Echt, je zult versteld staan van het verschil!

Vormgeving

Never judge a book by its cover, zeggen ze in het Engels. Maar in werkelijkheid doet iedereen dat! Een aansprekende cover en sterke titel zijn zelfs essentieel voor een goede verkoop. Daarom werk ik samen met ervaren vormgevers. En nemen we de tijd om de juiste titel en cover te vinden voor jouw boek. Ook binnenin krijgt je boek een verzorgde look. Kijk gerust in onze webshop hoe wij dit aanpakken.

Promotie

Goede boekpromotie maakt het verschil. En dat kan zo maar het verschil zijn tussen 100 of 1000 verkochte exemplaren. Natuurlijk kun je dit zelf oppakken en krijg je van ons daarbij advies. Maar veel slimmer is om gebruik te maken van de promotiepakketten. Want samen bereik je meer. We maken een promotieplan, starten de pre-promotie en gaan voor succes! Bovendien: de extra promotie-investering verdien je weer terug als jij je gratis exemplaren hebt verkocht! Is dat geen mooie deal?

Verkoop

Je boek en e-book bieden we aan via het CB (Centraal Boekhuis), zodat ze te koop zijn in alle online boekhandels en e-bookplatformen. En de fysieke boekhandel kan je boek altijd bestellen. Dat zorgt in ieder geval voor een flinke online exposure en dat stimuleert de verkoop! Elke drie maanden ontvang je een overzicht en de afrekening. Zo verdien jij je investering weer terug – en meer dan dat!
Natuurlijk mag je ook zelf je boek verkopen – je koopt het tegen kostprijs of je bestelt een oplage. Aan jou de keus.

Suzanna van der Laan - uitgever bij Booklight

Je krijgt geen tweede kans voor een eerste indruk

Jouw boek – dat moet goed. Dat moet kloppen, van binnen en van buiten. Het moet uitstralen wie jij bent en wat jouw boodschap is. En precies aansluiten bij de behoefte van je doelgroep. Dat zijn voor mij de voorwaarden voor succes. Voor jou, je boek en je boodschap.

Een boek als boost voor mijn business? Het werkt! Tijdens mijn marketingtrainingen kreeg ik de ‘opdracht’ een boek te schrijven om mijn expertstatus te onderbouwen. Als diëtist-therapeut begon ik enthousiast te schrijven: een stappenplan waarmee je het emotie-eten onder controle krijgt, ervaringen van cliënten, verdieping, etc. Mijn schrijfproces vertraagde omdat ik niet wist hoe ik mijn boek moest uitgeven.

Booklight bleek passend. Professioneel, flexibel en prettig! Een planning met deadlines, redactie, vormgeving en tekstcorrecties zorgde voor versnelling. Direct na de publicatie namen mijn nascholingen voor diëtisten, met mijn boek als leidraad, een grote vlucht. Een landelijke franchise Emotie-eten de baas volgde.

Expert worden in je business? Publiceer een boek!

Fenna Janssen

Liefde in plaats van chocola