Booklight, wat is dat?

Een dienstverlenende uitgeverij, wat is dat? We geven jouw boek uit zoals jij dat wilt, regelen het hele proces en we bewaken de kwaliteit. Kortom: het beste van twee werelden.

> Lees meer over dit concept

Booklight, wie is dat?

Suzanna van der Laan is oprichtster van en uitgeefster bij Booklight. Wie is zij, wat is haar ervaring en wat bracht haar ertoe om een uitgeverij te beginnen?

> Lees meer over Suzanna

Booklight, hoe werkt dat?

Hoe geven wij je boek uit? Wat wordt er van jou als schrijver verwacht en wat mag jij verwachten van je uitgever? Wat komt er verder allemaal bij kijken?

> Lees meer op ‘Boek uitgeven in 7 stappen’

“Ik wilde met mijn boek mijn bedrijf versterken. Booklight was een logische keus, Suzanna is daarin overduidelijk gespecialiseerd.” 

 

Booklight

een dienstverlenende uitgeverij 

Als schrijvende ondernemer is er veel te kiezen: ga je voor “gratis” uitgeven via een selfpublishing-platform? Probeer je een traditionele uitgever te overtuigen? Of kies je voor een van de vele internetuitgevers die online hun diensten aanbieden?

Bedenk dan: om een goed boek te maken heb je als schrijver een team van professionals nodig met verstand van zaken. Een kritische redacteur, een ‘pietluttige’ corrector, een kundige en meedenkende vormgever en een uitgever met verstand van de markt. Met zo’n team achter je, sta je sterk. Dát is het idee van Booklight.

voor bewuste ondernemers

Onze pakketten en diensten zijn toegesneden op ondernemers en professionals die met hun boek hun bedrijf of expertpositie willen versterken, die kwaliteit en persoonlijke begeleiding belangrijk vinden, maar ook graag alles in eigen hand houden. Met bewuste ondernemer bedoelen we ondernemers die weten dat ze iets waardevols te bieden hebben en een diepere drijfveer hebben voor het runnen van een bedrijf dan geld verdienen alleen. Die met hun kennis en expertise zo veel mogelijk lezers willen helpen en zo de wereld een beetje beter maken. Ben jij zo’n ondernemer?

Wat zijn de criteria voor het uitgeven?

Booklight profileert zich als kwaliteitslabel onder de internetuitgevers. We geven daarom nooit zomaar alles uit, maar kijken kritisch naar ieder manuscript dat bij ons binnenkomt. Anderzijds: we keuren ook nooit zomaar iets af, omdat het ons na de eerste alinea nog niet pakt. Alle schrijvers krijgen een kans. We schrijven een uitgebreide beoordeling van je werk, met als insteek: hoe je het zelf nog beter maakt. Met onze tips en adviezen kun je vervolgens zelf aan de slag. Of – als je dat niet ziet zitten – besteed je het uit aan onze redactie… Het resultaat: een veel sterker boek waarmee je de markt kunt bestormen!

Ook stellen we tekstcorrectie – of redactie als dat nodig is – verplicht. Want met een boek vol fouten wil jij natuurlijk niet voor de dag komen. Wij ook niet. Een verzorgde uitgave, dat zijn we verplicht aan onze lezers en schrijvers. En onszelf. Hier lees je meer over ons redactieteam en de tarieven.

Valt dit onder uitgeven in eigen beheer?

Booklight is in de eerste plaats een uitgeverij. En als uitgeefster waak ik over de kwaliteit van jouw boek. Het grootste verschil met reguliere uitgevers is het verdienmodel: Booklight verdient niet aan de boekverkoop maar aan het uitgeefproces. Als schrijver financier je jouw eigen uitgave (via onze pakketten), maar je verdient ook aanzienlijk meer aan de verkoop. Zo heb je die investering snel terugverdiend.

Het grootste voordeel voor schrijvers is dat we laagdrempelig zijn, zonder in te boeten in kwaliteit. Als schrijver houd jij bovendien veel zeggenschap over het eindresultaat. Voor ondernemers is dit daarom de ideale middenweg tussen ‘eigen beheer’ en ‘traditionele uitgeverij’.

Wat geeft Booklight zoal uit?

Booklight richt zich op non-fictie en is gespecialiseerd in informatieve boeken en zelfhulpboeken. Boeken van experts die je iets leren, die hun kennis en ervaring delen en zo hun doelgroep verder helpen, in welk vakgebied ook. Onze belangrijkste thema’s: persoonlijke ontwikkeling, communicatie, gezondheid, duurzaamheid, ondernemerschap en alle facetten die daarbij horen, spiritualiteit, relatie, opvoeding en onderwijs.

Benieuwd of jouw boek in ons fonds past? Stuur een mail of plan een adviesgesprek.

Wanneer kies je voor Booklight?

Ondernemers kiezen voor Booklight om uiteenlopende redenen. De belangrijkste zijn de persoonlijke begeleiding die is toegespitst op business en expertise en de flexibiliteit: je zit nergens aan vast en houdt alles in eigen hand. Je profiteert optimaal van de verkoop (want jij krijgt de winst), hebt alle vrijheid om te ondernemen met je boek maar je hebt wel een uitgever achter je staan met verstand van de markt en voor de onontbeerlijke kwaliteitscontrole.

Booklight is ideaal voor ondernemers die durven te investeren in hun boek en zien dat die investering meer oplevert dan de opbrengst uit boekverkoop alleen. Het levert zichtbaarheid op, en een flinke boost voor het bedrijf. En bovendien een ideaal visitekaartje waarmee je nieuwe en betere klanten trekt.

Wanneer kies je niet voor Booklight?

Wil je sowieso niet investeren in redactie en vormgeving of denk je dat je dat ook zelf wel kunt? Dan is Booklight niet de juiste partij voor jou. Wil je je boek alleen op kleine schaal verspreiden onder familie en vrienden? Ook dan is dit niet de best passende oplossing voor je. Maar sta je open voor nieuwe inzichten? Dan nodig ik je graag uit om hierover eens van gedachte te wisselen in een adviesgesprek.