Esther Bergsma

Drs. Esther Bergsma (1972) is expert hoogsensitiviteit. Ze doet onderzoek, publiceert boeken, is veelgevraagd spreker en traint professionals over dit onderwerp. Met slechts één ambitie: de verkenning, herkenning en erkenning van deze eigenschap te versterken. Mede daarom initieerde zij het online platform Hoogsensitief.NL.

Van haar verschenen Hoogsensitieve kinderen, Het hoogsensitieve brein en Eventjes tijd voor je hoogsensitiviteit.

Meer lezen over Esther? www.hoogsensitief.nl

Bezoek ook deze pagina’s:
www.hoogsensitievekinderen.info
www.hoogsensitief.nl

Volg Esther op: Instagram  – Pinterest – Facebook LinkedIn

In “Hoogsensitieve kinderen”, Esther Bergsma has advanced the research on these children in new directions, with the results presented in a way that is clear and easy to understand, providing parents and educators with a deeper understanding. Also, this book offers a description of the different types of sensitive children -introverted or extraverted, active or quiet-  helping the reader at spotting those HSCs who perhaps do not look like our stereotype of “sensitive,”  as shy or cautious. 

Dr. Elaine Aron

Psycholoog en bestseller auteur

Na het lezen van de eerste twee pagina’s van “Het hoogsensitieve brein” biggelden de tranen al over m’n wangen. Wat een herkenning en wat een kracht waarmee dit boek is geschreven, dat voel je door de letters heen. 
Dit is een boek met de meest recente wetenschappelijke kennis over hoogsensitiviteit. Doordat er een brug is geslagen tussen de hersenwetenschap en onderzoeken over hoogsensitiviteit, ga je nog meer van jezelf begrijpen of van de hoogsensitieve mensen in je omgeving.
Voor mij is Esther dé HSP Professional van Nederland en kan je als HSP professional of iemand die in wat voor vorm dan ook met mensen werkt niet (meer) zonder deze kennis. Een must read!

Esther Kaastra

Sensitief Leiderschapscoach (HSP & Werk)

Esther Bergsma in de media

Video’s

Een impressie van de boekpresentatie
Het hoogsensitieve brein – boekpresentatie

Wat vind jij?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

EEN GREEP UIT DE LEZERSRECENSIES:

Op bol.com (*****)

“Het boek is praktisch en geeft veel inzicht. Hoe zijn anderen hooggevoelig en wat voor problemen ondervinden zij daarbij. Mijn dochters zijn duidelijk niet de enigen. Een grote herkenning!”

—–

“Prachtig kleurrijk boek! Maar boven alles zeer duidelijk en informatief omschreven hoe je hoogsensitieve kinderen zo kan begeleiden dat zowel jijzelf als het kind meer rust en uiteindelijk meer plezier gaan halen uit alle mooie eigenschappen! Echt een aanrader!”

—–

“Om mijn hoogsensitieve zoon (6jr) beter te kunnen begrijpen en begeleiden, heb ik al enorm veel boeken gelezen over dit onderwerp. Maar dit boek is echt het allerfijnste boek. Alles komt erin samen. Maar wat ik vooral heel mooi vind en wat het onderscheidt van andere boeken: de praktische oplossingen. Direct toe te passen. Kijk, daar was ik nou naar op zoek!”

—–

“Als moeder zo lang op zoek geweest naar goede, heldere informatie. Blij dat ik dit boek gevonden heb. Het leest lekker, het is duidelijk geschreven en ik vind de adviezen ook fijn. Ik heb het idee dat ik het verschil al merk! Bij allemaal!”

—–

“Een erg fijn boek voor ouders van hoogsensitieve kinderen. De onderzoeksresultaten zijn op een fijne manier verwerkt in een prettig leesbaar boek. Het geeft veel informatie en praktische tips. Een aanrader!”

—–

“Helder, goed onderbouwd en prettig leesbaar. De uitspraken van de ouders en kinderen maken het extra herkenbaar en toegankelijk.”