Ammy van Bedaf

Henny Dekker (1950) kwam tijdens zijn vele reizen en na een eenheidservaring in de Himalaya in contact met boeddhisme. Hij verdiepte zich in meditatie, yoga en tantra. In Mexico en Guatamala raakte hij geïnteresseerd in de Indiaanse cultuur en het sjamanisme. Die interesses leidden tot een levenslange studie naar de innerlijke werkelijkheid en hoe de persoonlijkheid zich ontwikkelt. Hij volgde een beroepsopleiding tot hypnotherapeut, begon een eigen praktijk en bekwaamde zich verder in de symboliek van het onbewuste, tarot, psychologie en filosofie. De kennis die hij in dit boek deelt is gebaseerd op vijfentwintig jaar praktijkervaring en geïnspireerd door onder meer Jung, NLP, psychosynthese en sprookjes en mythen.

In 2012 verscheen zijn eerste boek: De weg naar binnen. Een werkboek geschreven vanuit de ervaringen van tien jaar lang lesgeven in stresshantering, zelfhypnose, meditatie en symboliek.

Meer lezen over Henny en zijn bedrijf Praktijk voor hypnotherapie, regressie en reïncarnatietherapie H. Dekker?
www.karmaweb.nl

“Het boek ‘De weg naar binnen’ is een waardevolle aanvulling op de literatuur die inmiddels over ons vakgebied werd geschreven door Nederlandse hypnotherapeuten. Het is vooral ook een heel leuk boek, een aanrader. “

Ingrid Mehrtens

Vakblad voor Hypnotherapeuten

“Dekker schrijft in zijn boek “Reis door de innerlijke werkelijheid” in ‘gewone’ taal, waardoor de tekst voor iedereen prettig leesbaar is. Het verschil van inzicht tussen Jung en Freud wordt helder gemaakt. ‘Freud beschouwde het onbewuste als een donkere poel waar alle trauma’s en duistere wensen, met name die op seksueel gebied, lagen opgeslagen. Jung daarentegen ontdekte dat het onbewuste veel meer dan dat bevat, namelijk positieve krachten die ons, mits we ervan bewust worden, tot een vollediger mens kunnen maken.’

Na de inleiding komen achtereenvolgens: de held en de reis, het innerlijk kind, de oude wijze, de nar, de persona, anima en animus, en de schaduw, aan de orde. Lichtvoetig beschreven, beeldend, afwisselend en vol van mogelijkheden voor toepassing in de hypnotherapeutische praktijk.”

Ingrid Mehrtens

Vakblad voor Hypnotherapeuten

Lezersrecensies

EEN GREEP UIT DE VELE LEZERSRECENSIES:

Boek: De weg naar binnen

Op zoninjeleven.nl

“Ik ben begonnen in een boek van Henny Dekker dat heet ‘De weg naar binnen.’ In dit boek staan diverse meditatie oefeningen. Wat mij heel goed doet is de gedachteloosheid. Ik merk hierbij een lichter gevoel minder nadenken en piekeren. DIt geeft juist weer ruimte voor zaken die er wel toe doen. Ik voel me ook fitter, nadenken over van alles en nog wat wordt veel energie mee verspild.”

Wat vind jij?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.