Schrijvers over Booklight

Waarom kozen ze voor Booklight, hoe is het bevallen en wat heeft het ze gebracht?

Booklight noemt zich met recht een dienstverlenende uitgeverij. Suzanna heeft me alle gedoe rondom het uitgeven uit handen genomen zodat ik alleen maar hoefde te genieten van het proces. De periode tussen het inleveren van het manuscript en het moment van de boeklancering was heerlijk. Het voelde of ik verliefd en zwanger was tegelijk. Stap voor stap ontwikkelde het Word-document zich, van tekstcorrectie, via coverontwerp, vormgeving van het binnenwerk en de illustraties tot een Echt Boek. Het was een zorgeloos proces dankzij de zorgvuldige planning en regie door Suzanna.

Ik kan iedereen aanraden om een boek te laten uitgeven. Het is hard werken, ik heb talloze uren met mijn laptop op schoot gezeten terwijl “iedereen” lekker vrij was, maar wat is het lonend!

Net als ik schrijf je je boek waarschijnlijk omdat je vindt dat je iets belangrijks te vertellen hebt. En dat werkt! Ik krijg reacties uit het hele land, uit plaatsen waar ik nooit ben geweest, van mensen die ik nooit heb ontmoet, en die ik toch heb kunnen bereiken dankzij mijn boek. Dus ik kan het iedereen aanraden: Schrijf je boek. En laat het uitgeven door Booklight.

Hilda Feenstra

Duurzaam zijn moet je durven

Tijdens een ondernemerstraining hoorde ik dat Booklight een goede uitgever is en zo leerde ik Suzanna van der Laan kennen. Meteen merkte ik dat Suzanna bevlogen is met haar vak en (aspirant)auteurs volledig bijstaat in het schrijven en publiceren van hun boek. Ik was op zoek naar een uitgever die mijn boek in de online boekhandel zette. Gelukkig doet ze dat, en zijn wij de samenwerking aangegaan.

Booklight is voor mij van onschatbare waarde geweest. Alles werd mij uit handen genomen. De omslag werd ontwikkeld, een e-book werd ontwikkeld, mijn teksten werden geredigeerd en nog tal van zaken werden geregeld. Vooral de redactie heeft het verschil gemaakt voor mijn boek. De begeleiding hierbij is van een ongekend hoog niveau. Het boek had er compleet anders uitgezien zonder de inzet van Booklight!

Pieter Bas Jansen

De Geldmachine

Booklight was voor mij een logische keus omdat ik mijn bedrijf door een boek wilde versterken. Suzanna is daarin overduidelijk gespecialiseerd. Haar begeleiding vond ik professioneel en persoonlijk; met veel ruimte voor eigen keuzes en kundige adviezen waar ik die nodig had.

Mijn boek is hét visitekaartje van mijn bedrijf geworden. Hoe vertel je wat je voor ouders van hoogsensitieve kinderen kunt betekenen? Mijn boek geeft een beter beeld dan ik het ooit via een website of Facebookpagina zou kunnen communiceren. Ik trek meer en betere klanten aan en krijg kansen om nog meer van mijn expertise te etaleren.

Nog elke dag ben ik blij met mijn keus mijn boek door Booklight te laten uitgeven.

Esther Bergsma

Hoogsensitieve kinderen

Een boek als boost voor mijn business? Het werkt! Tijdens mijn marketingtrainingen kreeg ik de ‘opdracht’ een boek te schrijven om mijn expertstatus te onderbouwen. Als diëtist-therapeut begon ik enthousiast te schrijven: een stappenplan waarmee je het emotie-eten onder controle krijgt, inclusief ervaringen van cliënten, verdieping, etc.

Mijn schrijfproces vertraagde omdat ik niet wist hoe ik mijn boek moest uitgeven. Booklight bleek passend. Professioneel, flexibel en prettig! Een planning met deadlines, redactie, vormgeving en tekstcorrecties zorgde voor versnelling. Direct na de publicatie namen mijn nascholingen voor diëtisten, met mijn boek als leidraad, een grote vlucht. Een landelijke franchise emotie-eten de baas volgde.

Expert worden in je business? Publiceer een boek!

Fenna Janssen

Liefde in plaats van chocola

In 2014 heb ik mijn boek geschreven en nadat ik uitgebreid websites had vergeleken van manieren om je boek uit te geven, koos ik voor Booklight. Ik vond de manier waarop het dienstaanbod overzichtelijk werd gemaakt, prettig. Het was beslist toegankelijker dan op andere websites. En vaak is dat symptomatisch voor de rest, wat een goede inschatting is geweest. Ik koos voor printing on demand, omdat je dan heel veel zelf kunt bepalen, iets wat ik nog steeds heel fijn vind. Je bent gewoon je eigen baas over je boek.

Suzanna kwam met goede ideeën waar ik zelf niet op gekomen zou zijn, zoals onder andere over het doen van een tijdelijke aanbieding voor abonnees op mijn nieuwsbrief. Die tijdelijke actie liep heel goed.

Het overleg met Suzanna ervaar ik als prettig. En ze helpt me ook met praktische dingetjes, wat ik enorm waardeer. Ze denkt mee en is ondersteunend.

Maart 2015 werd mijn boek uitgegeven en ik verkoop nog maandelijks tussen de 45 en 60 boeken. Ik heb de kosten van het laten uitgeven van mijn boek er al ruimschoots uit en de inkomsten zijn passief inkomen: ik hoef er niets meer voor te doen.

Het boek levert mij regelmatig spontane bedankmails op. Ook zijn er mensen die na het lezen van mijn boek een coaching bij mij doen. En last but not least, ik ben enorm trots dat ik een heuse auteur ben: ik heb een boek uitgebracht…

Ik kijk met veel plezier terug op het proces van het uitgeven van mijn boek bij Booklight!

Ammy van Bedaf

Stop liefdesverdriet

Ik zocht een uitgever die achter het uitgeven van mijn onconventionele boek kon staan. Ik had nog niet eerder een boek geschreven en kende de uitgeverswereld totaal niet. Een boekencoach verwees me naar Booklight als mogelijke uitgever. Daar ben ik goed geholpen en is mijn manuscript daadwerkelijk een boek geworden met een mooie cover en goede flaptekst.  Booklight heeft me goed geadviseerd en de nodige correcties voorgesteld. Het is een prima uitgever voor onbekende schrijvers die met hun boek een bijzondere boodschap willen uitdragen en daarbij goed geadviseerd willen worden. Het is een persoonlijke aanpak en aan te bevelen ter versterking van een (bedrijfs)visie op een niet alledaags onderwerp.

Helena Scheper

De waarheid aan het licht

De samenwerking met Booklight was prettig. Ik koos voor Booklight omdat Suzanna mij van diverse kanten was aanbevolen. Suzanna heeft verstand van zaken en heeft goed advies gegeven. Ze was echt faciliterend, zoals ze ook zegt te zijn. Er is veel ruimte voor eigen inbreng, maar Suzanna gaf vanuit haar ervaring ook tegengas als ze dat nodig vond.
Samen aan een passende titel en omslag werken was leuk, met een prachtig resultaat.
Kortom: fijne en effectieve samenwerking met een boek waar ik blij mee ben, maar waar vooral heel veel gezinnen blij mee zijn.
Baudy Wiechers

Breng balans in je gezin

Voor de uitgave van mijn boek heb ik bewust gekozen voor Booklight omdat deze uitgeverij een grote vrijheid biedt aan samenstelling van het dienstenpakket. Na een eerste gesprek met Suzanna werd al vlug duidelijk dat we een klik hadden. Onze visies om een verandering in de wereld te brengen sloten erg op elkaar aan. Ook heeft Suzanna me heel geduldig, stap voor stap en met een grote transparantie doorheen het hele uitgeefproces begeleid, wat ik als bijzonder prettig heb ervaren. Mijn volgende boek zal ongetwijfeld weer door Booklight worden uitgegeven. 🙂
Anja Leinders

Hulp bij lastige gesprekken